Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Krásna Laura (†18) bojovala roky s anorexiou: Zomrela, keď mala 31 kg!

Laura nakoniec anorexii podľahla
Laura nakoniec anorexii podľahla (Zdroj: thetimes.co.uk)

BRISTOL - Keď Laura Willmottová dovŕšila osemnásť rokov, jej rodičia aj lekári si mysleli, že bude rozumnejšia a nepodľahne svojim démonom. Bohužiaľ sa tak nestalo. Dievčina sa vyhladovala na 31 kilogramov, skolabovala a zomrela na infarkt.

Laura skonala ešte vo februári 2011, vyšetrovanie jej úmrtia však úrady ukončili až minulý týždeň. Za príčinu jej smrti koroner definitívne určil zástavu srdca, ktorá nastala vplyvom celkového oslabenia organizmu anorexiou.

Prvé problémy s prijímaním potravy sa u tínedžerky objavili, keď mala trinásť rokov. Rapídny úbytok na váhe si všimli aj rodičia, ktorí ju uprosili, aby zašla k psychológovi. Rady odborníka spočiatku zaberali. Už keď si mysleli, že je z najhoršieho vonku, jej stav sa začal opäť zhoršovať. Potom sa opäť dostavilo mierne zlepšenie.

Akonáhle Laura oslávila osemnáste narodeniny, rozhodla sa, že preberie zodpovednosť nad svojou liečbou a nebude tak už viac potrebovať súhlas rodičov. V tom čase vážila okolo 40 kg. Nasledovala ďalšia hospitalizácia, počas ktorej pribrala niekoľko kíl. Po jedenástich dňoch strávených v nemocnici ju lekári na vlastnú žiadosť prepustili domov. Podľa nich bola pacientka "fyzicky v poriadku".

Odvtedy to s ňou išlo dolu kopcom, uvádza Daily Mail. Krátko pred smrťou vážila len 31 kg. Jej vysilený organizmus to vzdal a skolaboval. "Robila všetko pre to, aby nemusela jesť. Klamala nám, neustále si vymýšľala výhovorky, aby sa tomu vyhla. Cítila, že sa blíži jej koniec," povedala zdrvená matka Vickie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu