Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Žena trpí vzácnym ochorením: Jej noha váži 108 kíl a stále rastie!

(Zdroj: The Sun)

LONDÝN - Mandy Sellarsová (38) z britského grófstva Lancashire nie je verejnosti úplne neznáma, hoci nejde o žiadnu celebritu. Jej extrémne zriedkavé ochorenie, ktoré viedlo k abnormálnemu rastu nôh, ju dostalo do televízie aj na stránky časopisov. Žena momentálne hľadá pomoc v novom televíznom dokumente a dúfa, že lekári jej zachránia aspoň druhú končatinu. Prvú, ktorá vážila 38 kíl, museli už totiž amputovať. Aj napriek tomu však pahýľ neustále rastie.

Mandy Sellarsová trpí syndrómom Proteus, ktorý postihol len 120 ľudí na celom svete. Hoci je inak štíhla a nosí oblečenie veľkosti 38, jej nohy a chodidlo sú gigantické.O ľavú nohu prišla v roku 2010 po tom, čo dosiahla hmotnosť 38 kíl a dostala sa do nej infekcia. Zvyšok končatiny však začal opäť rásť a to rýchlejšie, než kedykoľvek predtým.

Jej pravá noha dosiahla podľa portálu thesun.co.uk už hmotnosť neuveriteľných 107 kíl, teda váži viac ako priemerný muž. V novom televíznom dokumente Mandy navštívi lekára v nemocnici Addenbrooke v Cambridge, ktorý diagnostikoval jej genetické ochorenie prvýkrát a ona dúfa, že vyvinul liek, ktorý dokáže zabrániť tomu, aby gény naďalej zväčšovali jej údy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu