Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vznik asociačného slovníka inšpirovali sušienky

(Zdroj: Oreo)

BRATISLAVA - Slovenský jazykovedný ústav je nútený reagovať na aktuálnu situáciu a pripravuje vydanie úplne nového, tzv. asociačného slovníka.

Na pulty kníhkupectiev sa chystá práve dokončený Veľký asociačný slovník, ktorý zostavil tím expertov Slovenského jazykovedného ústavu. „Ide o prevratnú novinku, ktorej vznik si vyžiadali nečakané okolnosti,” komentuje vydanie vedúci výskumu Róbert Čiarka.

„Ľudia nám volali, písali e-maily i listy. Skoro všetci chceli vedieť, či sa dá podobný slovník zohnať,” vraví Čiarka.  „Zo začiatku sme tomu nevenovali veľkú pozornosť, avšak počet e-mailov a telefonátov deň po dni radikálne stúpal. Chvíľku trvalo, než sa nám podarilo odhaliť príčinu tak obrovského záujmu,” dodáva.

Rozuzlenie záhady bolo nečakané. Keď sa jedného dňa vrátil Róbert Čiarka z práce, všimol si, že si jeho syn hrá s aplikáciou Oreo Asociátor. „Vysvetlil mi, o čo ide a v tom momente mi bolo všetko jasné. Spoločne sme potom s Asociátorom strávili celý večer. Úplne nás to pohltilo,“ smeje sa Čiarka, ktorý uznáva, že asociačný slovník bude pri súťažení v Oreo Asociátore užitočnou pomôckou.

Oreo Asociátor je aplikácia od sušienok Oreo, v ktorej súťažiaci skúšajú nájsť slová, ktoré patria do sveta Oreo. Aj vy môžete vyskúšať Oreo Asociátor. 3x denne tak máte šancu vyhrať sušienky a 20 výhercov s najvyšším počtom bodov získa darčekový balíček (kartón rodinného balenia sušienok Oreo, sušienkové JOJO a Oreo kuchárku). Hľadajte slová, tipujte, bavte sa a hrajte o ceny!

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu