Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Čmáranica roka: Na amerických dolároch má byť toto čudo!

Podpis Jacoba Lewa. Zobraziť galériu (3)
Podpis Jacoba Lewa. (Zdroj: news.com.au)

SYDNEY/BRATISLAVA - Novým americkým ministrom financií by sa mal čoskoro stať Jacob Lew (57) a vo funkcii nahradiť Timothyho Geithera, ktorý plánoval odstúpiť po prvom funkčnom období. V takom prípade bude Lewov podpis "ozdobou" každej novo vytlačenej americkej bankovky a na dolároch sa zaskvie čudná čmáranica ako od dvojročného dieťaťa.

Keďže dolárové bankovky nesú podpis ministra financií na svojej prednej strane, stal sa terčom grafológov aj Lewov podpis. Ten austrálska odborníčka Caro Duncanová označila za bizarné kliky háky, ktoré nevidela za 25 rokov svojej praxe. Podľa nej veľké okrúhle slučky znamenajú uzavretosť do seba a obranu. Na druhej strane zase prezrádzajú, že by mohol byť vcelku štedrou osobou.

Ak sa Lew oficálne stane ministrom financií, jeho podpis uvidia každý deň milióny ľudí. A keďže v USA sa tlačia nové bankovky ako divé, bude ich stále viac a viac. Existuje však stále šanca, že Lewa donútia svoj pôvodný podpis zmeniť. Tak ako to bolo aj v prípade jeho predchodcu.

Podpis sa nachádza vpravo dole.
Zobraziť galériu (3)
Podpis sa nachádza vpravo dole.  (Zdroj: news.com.au)

Jacob Lew je blízky spolupracovník prezidenta Obamu a rozpočtový odborník. Jeho hlavnou úlohou bude nájsť dohodu v Kongrese o nevyhnutných úsporách, ktoré majú zabrániť ďalšiemu zadlženiu krajiny. Na poste personálneho šéfa Bieleho domu by mal Lewa nahradiť Obamov doterajší bezpečnostný poradca Denis McDonough.

Obama už do svojej novej vlády nominoval ministra zahraničia, demokratického senátora Johna Kerryho, ktorý nahradí Hillary Clintonovú. Bývalého republikánskeho senátora Chucka Hagela navrhol do funkcie ministra obrany a protiteroristického poradcu Johna Brennana na post riaditeľa CIA.

Jacob Lew
Zobraziť galériu (3)
Jacob Lew  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu