Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Facebook opäť čakajú zmeny: Môžete proti nim hlasovať, aj tu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: dreamcatchersforabusedchildren.com)

BRATISLAVA - Facebook už využíva viac ako miliarda ľudí. Preto sú na mieste obavy týkajúce sa bezpečnosti jeho užívateľov. Sociálnu sieť z tohto dôvodu už čoskoro čakajú veľké zmeny. Ruku k dielu môžete priložiť aj vy, a to tak, že zahlasujete.

Navrhované aktualizácie sa budú týkať predovšetkým nakladania s osobnými údajmi užívateľov v aplikáciach, ako je napríklad Instagram. Facebook sa chystá zmeniť pravidlá poskytovania a uchovávania informácií napríklad pri lajkoch či komentároch. Tento krok ale mnohí kritizujú, pretože by mohol viesť k využívaniu citlivých informácií ako je zdravotný stav alebo politické presvedčenie.

Najväčšia sociálna sieť na svete dala svojim užívateľom možnosť pripravované zmeny ovplyvniť. V pondelok 3. decembra spustila hlasovanie, ktoré potrvá do konca týždňa. Ak sa do neho chcete zapojiť aj vy, kliknite sem.

Po pár sekundách by sa vám mala zobraziť táto stránka
Zobraziť galériu (2)
Po pár sekundách by sa vám mala zobraziť táto stránka  (Zdroj: Facebook)

Aby bolo hlasovanie platné, musí sa ho zúčastniť aspoň tridsať percent aktívnych užívateľov, čo predstavuje viac ako tristo miliónov ľudí. A to sa zrejme, súdiac na základe predošlých skúseností s podobnými hlasovaniami, nepodarí, uviedol portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu