Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vydražte si Zem: Japonec predáva našu planétu v aukcii!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: sfbkk.com)

TOKIO - Na aukčných portáloch eBay či Yahoo sa každý deň objavujú rôzne šialené a bizarné predmety, ale po prvýkrát sa niekto rozhodol, že predá našu planétu. Hoci vyvolávacia cena činila úbohých 69 japonských jenov (čiže asi 68 centov), hodnota Zeme sa už stihla vyšplhať na miliardu eur, čo je však stále veľmi výhodná ponuka.

Aj keď sa zdá, že ide o dobrý vtip, predávajúci Japonec má na to iný názor. Podľa neho na tom nie je nič na smiech. V popise produktu uvádza, že planéta mu bola daná do vlastníctva Bohom, ktorý sa mu zjavil vo sne. A pretože prichádzajú ťažké časy, chce predajom zlepšiť svoju finančnú situáciu.

Zem popisuje ako "autentickú" a varuje záujemcov, aby sa s ním nepokúšali "vyhúpať", pretože na položku sa nevzťahuje reklamácia a nebude ju možné vrátiť. Mohlo by sa tak stať, že sa prihadzovaním nadsadených súm naozaj stanú nechcene majiteľmi planéty zodpovednými za miliardy obyvateľov.

Aby ziskuchtivec predišiel nepríjemnostiam s podvodníkmi, všetci potenciálni kupci musia vyjadriť vážny záujem, inak bude považovať ich ponuku za žart. V prípade, že sa budú kopiť iba takéto ponuky, Japonec sa vyhráža, že dražbu uzavrie a začne znovu len na 69 jenoch. Raz to už urobil, takže treba byť naozaj opatrný.

K bizarnosti tejto aukcie má asi najbližšie Španielka, ktorá vyhlasovala, že má nárok na Slnko a chcela zaň vyberať dane. V súvislosti s údajným blížiacim sa koncom sveta, ktorý vraj predpovedá mayský kalendár, si však z muža robia neprajníci srandu, že pravdepodobne nezvolil ten najlepší obchodný artikel.

Vydražte si Zem: Japonec
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: odditycentral.com)

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu