Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Najdesivejšie hotely: Po nociach v nich strašia duchovia mŕtvych!

Hostinec Skirrid Mountain Inn vo Walese
Hostinec Skirrid Mountain Inn vo Walese (Zdroj: hauntedhovel.com)

LONDÝN - V anglosaskom svete sa blíži Halloween, ktorý pripadá na posledný októbrový deň. Pre tých, ktorí by si chceli tento sviatok strašenia a strašidiel užiť v naozaj desivom prostredí, pripravili internetové servery prehľad hotelov, kde je vysoká šanca, že človek stretne ducha.

Hostia prebývajúci vo freskovej izbe hotela Burchianti v talianskej Florencii údajne cítili prítomnosť kohosi, kto ich pozoroval, rovnako ako mrazivý dych na tvárach. Duchovia mŕtvych detí tu údajne vyskakujú zo steny, neznáma žena čosi pletie v kresle a za skorých ranných hodín prichádza upratovať duch mŕtvej slúžky.

V Spojených štátoch je duchmi preslávený Stanley Hotel v štáte Colorado, ktorý začal prevádzku v roku 1909 a preslávil sa svojou úlohou v klasickom horore Osvietenie, v ktorom hral Jack Nicholson. Film bol inšpirovaný pobytom románopisca Stephena Kinga práve v tomto hoteli, údajne sa jeho batožina záhadne sama vybalila, keď nakrátko odišiel z izby. Straší tu vraj celá škála duchov vrátane staviteľa a majiteľa hotela F.O. Stanleyho. Hostia počuli hrajúce sa deti uprostred noci a pravidelne je tu vraj vídaná žena, ktorá kedysi umrzla v pivnici hotela.

V londýnskom hoteli Langham vraj hostia videli postavu muža vo vojenskej uniforme stáť pri okne vo štvrtom podlaží. Malo by ísť o ducha nemeckého princa, ktorý práve z tohto okna vyskočil pred začiatkom prvej svetovej vojny. A ak naozaj veríte na duchov, potom by ste mohli v pivnici uvidieť aj Napoleona III., ktorý sa tu svojho času zdržiaval ako hosť.

Grand Hyatt Hotel v taiwanskom hlavnom meste Tchaj-pej vyzerá ako veľmi nepravdepodobné miesto, kde by mohlo strašiť. Luxusná a moderná budova však bola údajne postavená na mieste, kde za vojny stálo väzenie pre politických väzňov, z ktorých mnohí boli popravení a teraz sa tu bezcieľne potuľujú. Aby hotel zahnal zlých duchov, je jeho hala vyzdobená svätými zvitkami.

V Škótsku straší duch Lady Kataríny v edinburghskom starobylom hoteli Dalhousie Castle. Táto dáma vraj zomrela na zlomené srdce a teraz ju vídať, ako sa so šustiacou sukňou prechádza v noci chodbami. Hostia aj zamestnanci hlásia, že cítili, ako im niekto poklepal po ramene alebo ich potiahol za vlasy, ale keď sa otočili, nikoho nevideli.

Ale zrejme najduchárskejší zážitok ponúka Hostinec Skirrid Mountain Inn vo Walese. Tu vraj strašia duchovia všetkých odsúdených, ktorých popravili obesením na tráme hostinca od roku 1110. Prespať tu je ale zážitok len pre odolných - hostia údajne v noci cítili, ako sa im okolo krku uťahuje slučka povrazu, po ktorej im ešte celé dni zostali na hrdle viditeľné stopy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu