Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

VIDEO Šialenec na D1 v protismere: Stačil okamih a Michal mohol zomrieť!

(Zdroj: YouTube)

PRAHA - Čech Michal Kováč (38) práve šoféroval po D1 smerom na Brno, keď sa pri Kroměříží oproti nemu vynorilo z hmly auto v protismere. Stihol strhnúť volant, vyhnúť sa zrážke a staršieho muža za volantom dokonca nafilmovať. Márne však dúfal, že to bol posledný adrenalínový zážitok na ceste.

Bolo poludnie, keď pri ceste zo Zlína do Brna, na diaľnici D1, predbiehal auto. Jazdil práve v ľavom pruhu, keď uvidel oproti sebe v hustej hmle, ako sa priamo na neho rútia svetlá. V protismere išiel starší vodič v bielej felicii.

"Bol to okamih. Strhol som riadenie vpravo. Našťastie som bol už pred predchádzaným autom. Že mi išlo naozaj o život, mi docvaklo až o chvíľu. Ešteže mám rýchle reakcie," zveril sa denníku Blesk.

Práve keď si v duchu hovoril, že ho v ten deň už snáď nič hrozné nepostretne, objavil sa v hmle muž, ktorý prebehoval cez vozovku. "To bolo neskutočné. Samovrah. Nebežal ani svižne, naopak pokrivkával. Trochu som pribrzdil a z ľavého pruhu to strhol do pravého. Už toho ale na mňa bolo trochu moc. Stres sa nahromadil. Chcel som najskôr niekde zastaviť, ale nakoniec som to ustál," priblížil ťažké chvíle programátor.

Na vodiča bielej felicie hneď tak nezabudne. "Podľa môjho názoru možno ani nevedel, že je na diaľnici. Nepoužil žiadne "blikačky", jazda bola prirodzená. V tej hmle sa mohol pomýliť," dodal Kováč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu