Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pozor, čo píšete: Facebook automaticky kontroluje vašu komunikáciu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Vedeli ste o tom, že aj vaša komunikácia môže prechádzať kontrolou? Facebook totiž používa automatický systém, ktorý prehľadáva niektoré chaty a odkazy užívateľov a hľadá v nich potenciálne riziká. Tie obzvlášť závažné potom posunie zamestnancovi Facebooku, ktorí ich prípadne nahlási polícii.

Populárny Facebook je lákadlom aj pre kriminálne živly či sexuálnych predátorov. Služba sa teda snaží využívať automatický systém, ktorý odhalí riziko potenciálneho zločinu. Za niektorých špecifických situácií skenuje chaty a správy užívateľov a hľadá podozrivé slovné spojenie.

Facebook tvrdí, že sa netreba obávať, že by si vaše správy štandardne čítal niekto ďalší. Systém údajne spozornie len za zvláštnych okolností: napríklad keď dôjde k novému priateľstvu dospelého s niekým násťročným, s ktorým nemá spoločných známych, a hneď s ňou/ním začne chatovať. Ak sa v takejto správe objavia podozrivé slovné spojenie, moderátori dostanú upozornenie.

Facebook nový systém veľmi nekomentuje, pretože sa obáva, že by služba nebola prijatá práve pozitívne a jeho dobrý úmysel by sa obrátil proti nemu. Systém je však podľa neho nastavený tak, aby minimalizoval riziko planých poplachov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu