Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hrozivá prognóza: Ľudstvo môže vymrieť kvôli tlstým ľuďom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: chilloutpoint.com)

LONDÝN - Štúdiu so šokujúcim záverom tento týždeň zverejnili odborníci z London School of Hygiene and Tropical Medicine. Podľa nej naša planéta už nebude zvládať ďalej uživiť ľudstvo v prípade, že bude ďalej priberať.

"Všetci sme si vedomí toho, že rastúci počet obyvateľov ohrozuje udržateľné životné prostredie. Náš výskum uvádza ešte jednu hrozbu, ktorou je nadváha," uviedol profesor Ian Roberts.

Obézny človek totiž potrebuje pre svoj ​​organizmus viac energie, a teda viac potravy. Množstvo jedla, ktoré zjedia ľudia s nadmernou hmotnosťou navyše, by podľa Robertsa nakŕmil miliardu ľudí. Štúdia uvádza, že všetci dospelí obyvatelia planéty vážia dohromady 287 miliónov ton. Z toho je 18,5 miliónov ton "uskladnených" v nadváhe.

Priemerný človek vážil v roku 2005 podľa údajov OSN 62 kilogramov. Európan bol o necelých deväť kilogramov ťažší a obyvateľ Spojených štátov dokonca o devätnásť. Aziat naopak vážil o štyri kilogramy menej. Tri štvrtiny Severoameričanov a polovica Európanov má nadváhu. V Ázii sa prejedá len štvrtina ľudí.

Keby bol index telesnej hmotnosti (pomer výšky a váhy) ľudí na celom svete rovnaký ako v USA, vážilo by ľudstvo celkovo o 58 miliónov ton viac, než teraz. To je naozaj hrozivý údaj, informoval portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu