Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česko pobavilo svet: Zlodeji ukradli 10-tonový most, oklamali aj policajtov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: pghbridges.com)

PRAHA - V centre pozornosti svetových médií sa v týchto dňoch ocitli naši západní susedia. "Vďačia" za to neznámym zlodejom, ktorí za bieleho dňa ukradli pri obci Horný Slavkov štyri a pol metra dlhý a desaťtonový most z ocele.

"Ako ukradnúť desaťtonový most? Jednoducho: Predstierajte, že ste ho prišli rozobrať," začína svoj ​​článok americký server Newser. O prípad a postupne začali zaujímať aj iné médiá z celého sveta.

Česko pobavilo svet: Zlodeji
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Podľa hovorcu Správy železničnej dopravnej cesty (SŽDC) Pavla Hally išlo o oceľový most z roku 1901. Zlodeji ale neboli žiadni trochári; okrem neho ukradli ešte aj dvesto metrov koľajníc a skrutky, ktorými boli pripevnené.

Páchatelia očividne neboli z radov amatérov a na krádež sa pripravili veľmi dobre. Ako podotýka britský denník Daily Telegraph, priamo "pri akcii" ich kontrolovala policajná hliadka. Mužom sa však strážcov zákona podarilo oklamať, keď im ukázali falošné zmluvy so SŽDC. "Tvrdili im, že pripravujú trasu železnice pre vybudovanie cyklotrasy," uviedol Halla.

Správa zaujala aj ruskú spravodajskú agentúru Ria Novosti, médiá v Peru či americký server Huffington Post. Ten napísal, že most ukradli pravdepodobne preto, aby ho predali do šrotu, čo je "v Českej republike pomerne častý problém." Podľa Hallu sa cena šrotu pohybuje na úrovni 120 tisíc korún (4800 eur), stavba nového mosta by vyšla na milióny. O prípade informovali Lidovky.cz.

Česko pobavilo svet: Zlodeji
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu