Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Záhada Simpsonovcov rozlúštená: Už sa vie, kde je Springfield!

Obľúbená rodinka Simpsonovcov
Obľúbená rodinka Simpsonovcov

BRATISLAVA - Tvorca Simpsonovcov Matt Groening po 23 rokoch vysielania tohto animovaného seriálu konečne prezradil, v ktorom americkom štáte sa nachádza mesto, ktoré sa stalo predlohou pre domov obľúbenej žltej rodinky.

"Springfield som pomenoval podľa Springfieldu v Oregone. Jediným dôvodom tohto rozhodnutia bola skutočnosť, že keď som bol dieťa, seriál Father Knows Best sa odohrával v meste Springfield. A ja som bol nadšený, pretože som si predstavoval, že je to ten Springfield neďaleko môjho rodného Portlandu. Neskôr som si uvedomil, že to bol len fiktívny názov. Taktiež som zistil, že Springfield je jedno z najčastejších pomenovaní pre mestá v USA," uviedol Groening pre májové vydanie časopisu Smithsonian.

Tvorca obľúbeného seriálu si navyše povedal, že bude super, keď si každý  bude myslieť, že je to ten ich Springfield. Okrem toho prezradil, prečo tak dlho tajil identitu skutočného Springfieldu. "Nechcel som ľuďom zničiť ich predstavy. Kedykoľvek niekto povie, že si myslí, že je to Springfield v Ohiu, Massachusetts alebo kdekoľvek inde, vždy odpovedám: 'Áno, je to tak'," dodal Matt, ktorý členov rodiny Simpsonovcov pomenoval podľa vlastných rodinných príslušníkov. Výnimkou je Bart, ktorého vytvoril podľa seba, ale dal mu iné meno. Ďalšie postavy, ako napríklad reverend Lovejoy, Kearney alebo Ned Flanders, dostali mená podľa niektorých portlandských ulíc. Dokonca adresa Simpsonovcov - 632 Evergreen Terrace, je zhodná s adresou domu, v ktorom žil Groening ako dieťa.

Simpsonovci sú najdlhšie vysielaným televíznym seriálom v USA. Prvá epizóda mala premiéru 17. decembra 1989, postavičky sa však na obrazovke objavili už v roku 1987 v Tracey Ullman Show. Seriál vysielajú vo viac ako 100 krajinách sveta a nadabovaní sú viac ako 50 jazykmi. Príbehy Homera, Marge, Lisy, Barta a Maggie získali 27 cien Emmy. Simpsonovci majú od roku 2000 svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, Groeningova tam pribudla až tento rok 14. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu