Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Záhada: Mesto desia mysteriózne rany, experti sú bezradní!

V Clintonville sa ozývajú záhadné zvuky
V Clintonville sa ozývajú záhadné zvuky (Zdroj: YouTube)

CLINTONVILLE - V ďalšom meste zaznamenali podivné zvuky, ktoré mátajú pomaly celý svet. Od minulej nedele budia obyvateľov Clintonville v americkom štáte Wisconsin hlasné rany, ktorých príčinu nepoznajú ani odborníci.

"Ľudia rany popisujú ako hromové dunivé zvuky s otrasmi," hovorí Lisa Kussová, úradníčka pracujúca na miestnej radnici. "Najsilnejšiu som zažila o 10. hodine večer v pondelok v našej dielni, a to bola teda rana," dodala.

V tú noc policajtom a úradníkom volalo vyše 100 ľudí, ktorí hovorili o nevysvetliteľných otrasoch a zvukoch. Úrady okamžite nechali skontrolovať plynové potrubie, kanalizáciu a rozvody vody, ale žiadnu anomáliu nenašli. Napriek tomu však hluk neustal a niekoľkokrát sa vrátil počas utorkovej a stredajšej noci.

V stredu večer sa 4600 obyvateľov mesta zhromaždilo v priestoroch miestnej školy, aby prebrali situáciu. "Vieme len o veciach, ktoré tie rany nespôsobujú. Nemá to nič spoločné s našimi inžinierskymi sieťami. Nie je to armáda. Nie je to baňa, v ktorej by dochádzalo k explóziám. Nemali sme žiadne zemetrasenie," hovorí Kussová.

Profesor geológie Univerzity vo Wisconsine Steve Dutch prišiel s myšlienkou, že za rany môže spodná voda. "Ak sa nejaká voda odčerpá, skaly sa čiastočne zosunú, čo môže produkovať tieto zvuky," hovorí Dutch. Na otázku prečo dochádza k zosuvom v čase, keď ľudia spia, reagoval odpoveďou, že vodné čerpadlá mestského vodovodného systému zrejme pracujú v noci. Podľa Dutcha ide vraj ale čisto o teóriu. O žiadnom podobnom prípade podľa svojich slov nikdy nepočul.

Záhadné zvuky

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu