Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kontroverzia na Facebooku: Česi žiadajú pripojenie Slovenska k Maďarsku!

Stránka vyvolala vlnu kontroverzie Zobraziť galériu (3)
Stránka vyvolala vlnu kontroverzie (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - O vlnu emócií, najmä tých negatívnych, sa postarala stránka na Facebooku, ktorá si dala názov "Jsme pro připojení Slovenska k Maďarsku". Otvorene vyzýva k obnoveniu Veľkého Maďarska, oblasti, ktorej skutočný názov bol Uhorsko.

Toto veru väčšinu Slovákov určite nepoteší. Skupinka Čechov totiž na najpopulárnejšej sociálnej sieti založila stránku, ktorá krajine pod Tatrami príliš nelichotí. Je plná vtipov a arogantných poznámok, ktoré zosmiešňujú slovenských občanov. "Jediné, za čo môžeme byť Slovákom vďační, sú luxusné slovenské prostitútky, teda pokiaľ nehovoria. Občas aj kradnú, ale to bude národnou povahou," znie jedna z nich.

Stránka nazýva Slovensko "Hornouhorskou provinciou", ktorá speje bez maďarských bratov do záhuby. Vyzýva k urýchlenému spojeniu národa, ktorý je rozdelený riekou Dunaj. O Slovenskej republike hovorí ako o "fašistickom štáte" a "polonárode zlých nacistov". "Slovensko je vymyslený pseudoštát, ktorý neexistoval a ani dlho existovať nebude." Zaoberá sa aj Trianonskou zmluvou, ktorá bola podľa nej nespravodlivá a okradla Maďarsko o časť ich vlastného územia.

Kontroverzia na Facebooku: Česi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nechýbajú ani odkazy na podobne zamerané stránky. Napríklad portál Necyklopedie.wikia.com sa o Slovensku vyjadruje ako o "Slotakii", v ktorej Slováci tvoria "najväčšiu národnostnú menšinu".

Kontroverzia na Facebooku: Česi
Zobraziť galériu (3)

Pár odhodlaných českých bratov si zrejme myslí, že bojuje za správnu vec, ktorá našej krajine v konečnom dôsledku pomôže. Či sú takéto slová neškodné, alebo naopak, ešte viac vystupňujú nacionalistické vášne na strane oboch národov (slovenského a maďarského), nechávame na uváženie každého z vás.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu