Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Rekordný úlovok: Rybár z mora vytiahol 335-kilovú ozrutu!

Nie je ryba ako ryba
Nie je ryba ako ryba (Zdroj: stuff.co.nz)

HOUHORA - Hoci rybári zvyknú preháňať o dĺžke svojich úlovkov, Nathan Adams (42) z Nového Zélandu na to nemá žiadny dôvod. Podarilo sa mu totiž uloviť naozajstného giganta. Ryba, ktorá sa mu minulý mesiac chytila na háčik, vážila 335,4 kilogramu.

Tuniak modroplutvý pacifický dorastá do dĺžky troch metrov a dosahuje hmotnosť až 450 kilogramov. Iba na prút s navijakom pravdepodobne nikto väčšieho tuniaka než Adams ešte nechytil. Šťastný rybár teraz čaká na potvrdenie rekordu.

"Bolo to skvelé, o niečom takom som sníval už od doby, kedy som začal rybárčiť," uviedol pre agentúru Reuters. Zaujímavé na Adamsovom úspechu zo 17. februára je navyše to, že obriu rybu ulovil iba zo šesťmetrovej loďky.

"Bolo to vcelku ťažké, na samej hranici," dodal Adams, ktorý teraz dúfa, že mu manželka dovolí zavesiť trofej doma na stenu. "Lisa z toho nie je moc nadšená, pretože to je ako zavesiť si na stenu celú gauč. Lenže ja pre svoju trofej nemám zatiaľ iné miesto, kým nebudeme mať hotovú klubovňu," priznal člen športového rybárskeho klubu v Muriwai.

Gigantický tuniak

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu