Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kung-fu medveď: S tyčou sa oháňa ako Bruce Lee!

Pamir je vskutku šikovný
Pamir je vskutku šikovný (Zdroj: YouTube)

KRASNOJARSK - Ruský park fauny a flóry na juhu sibírskej časti krajiny sa môže pochváliť skutočnou raritou. Miestny medveď menom Pamir totiž dokáže hotové divy s drevenou tyčou. Nejeden človek ho preto prirovnáva k hlavnému hrdinovi kresleného filmu o pande, ktorá vládne tradičným čínskym bojovým umením. Pamir si tak právom vyslúžil prezývku "Kung-fu medveď".

Pamir, ktorý vďaka svojim nezvyčajným schopnostiam vyslúžil prezývku "Kung-fu medveď", v parku Roev Ruchej denne baví návštevníkov. Prekvapivo obratne zaobchádza s drevenou tyčou, ktorú si majstrovsky obtáča okolo krku. A ako je vidieť aj na záberoch, pre zábavku je tak zapálený, že mu ani nevadí strata rovnováhy.

Medvedí šouman sa narodil v roku 2005 v zoologickej záhrade v Jekaterinburgu a do Krasnojarskej zoo sa dostal o rok neskôr. Odmalička bol v starostlivosti ošetrovateľov, zrejme preto si udržal svoju hravosť až do dnešných dní. Zabaviť ho dokáže napríklad aj plechovka, bejzbalová pálka alebo vodná hadica.

Naučiť sa bojovým umeniam je ale pre zástupcov Pamirovho druhu zrejme nevyhnutnosťou. Medveď plavý je totiž vzácny živočích, ktorý je dokonca zapísaný na červenej listine chránených druhov. Vo voľnej prírode tento poddruh medveďa hnedého obýva horské lesy Pamíru, Himaláje a pohorie Ťan-šan.

Kung-fu medveď

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu