Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šibnutý Valentín: Baran a laň súložia ako diví, bude svadba!

Láska nerobí rozdiely
Láska nerobí rozdiely (Zdroj: chinadaily.com.cn)

PEKING - Zoologická záhrada v juhozápadnej Číne usporiada na sviatok svätého Valentína svadbu pre barana a laň, ktorí sa do seba pred tromi rokmi zamilovali a od tej doby sú nerozlučným párom.

Láska medzi oboma kopytníkmi sa zrodila vo výbehu zoologickej záhrady v Kchun-ming v provincii Jün-nan, v ktorom žije pohromade vysoká zver a ovce.

Ošetrovatelia sa najprv snažili pár rozdeliť, ale nakoniec dali zase zvieratá dohromady, pretože sa nemohli pozerať na to, aké sú nešťastné. Bizarné dvojica sa od tej doby vraj každý druhý deň pári, podľa expertov ale potomkov od nej zrejme čakať nemožno.

"Bežne sa jeleň axis indický pári len v období párenia. Ale táto dvojica sa pári takmer každý deň. Domnievame sa, že to nerobia z dôvodu rozmnožovania, ale z lásky," vyhlásila hovorkyňa zoo Li Li.

"Pôvodne sme mali veľkú dilemu, či ich od seba neoddeliť, ale ich vzájomná oddanosť nás prinútila zmeniť názor a získala si podporu väčšiny ľudí," uviedla ďalej Li Li. "Teraz budú odmenení veľkolepou svadbou, ktorú si zaslúžia," dodala.

Zoologická záhrada vydala na akciu 500 vstupeniek a na túto príležitosť nechala vyrobiť aj 200 pamätných tričiek. Pri svadobnom obrade budú baran a laň každý stáť na jednej strane múru a potom spoločne prejdú bránou, čo bude podľa zoo predstavovať prelomenie tradičného pohľadu na lásku. Nakoniec sa spolu podelia o mrkvu.

Zoologická záhrada organizovala zvieracie svadby už skôr, táto ale bude prvá, ktorá sa bude týkať dvoch rôznych živočíšnych druhov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu