Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na pokraji smrti: Najtučnejší muž má 370 kíl, opatruje ho 18 zdravotníkov!

Keith Martin potrebuje neustálu opateru
Keith Martin potrebuje neustálu opateru (Zdroj: channel 5)

LONDÝN - Angličan, ktorý na raňajky bežne skonzumuje 8 hotdogov, sa stal najtučnejším mužom sveta. Keith Martin (42) váži 370 kíl a zaberá celú posteľ. Udržať jeho telesnú konštrukciu pri živote stojí daňových poplatníkov nemalé peniaze. Stará sa o neho totiž armáda 18 zdravotníkov, vrátane záchrannej služby, opatrovateľov a zdravotných sestier.

Martin je širší ako vyšší. Hoci meria 175 centimetrov, v obvode pása to dotiahol na 180. Je tak obézny, že musí len ležať. Svoje lôžko za posledných desať rokov opustil len kvôli pravidelným lekárskym prehliadkam, na ktoré ho musí v špeciálnej sanitke voziť osem zdravotníkov.

Dvakrát denne ho navštevujú štyria ošetrovatelia a štyri ďalšie zdravotné sestry ho trikrát týždenne chodia umyť a skontrolovať jeho zdravotný stav. Využíva tiež starostlivosť svojich príbuzných, pravidelne sa o neho starajú jeho dve sestry.

Martinova nadmerná váha dáva zabrať jeho srdcu a ďalším orgánom. Aby mu vôbec mohli lekári bandážou žalúdka pomôcť v chudnutí, musel by najprv  zhodiť polovicu svojej váhy. To je ale veľmi nepravdepodobné. Brit totiž celé dni len sleduje televíziu a napcháva sa sladkosťami, tortami a údeninami.

Martin však nebol vždy obézny. S prejedaním sa začal ako tínedžer, keď sa snažil vyrovnať so smrťou svojej matky.

Svojím životným štýlom sa ale Martin blíži k "úspechu", k titulu najťažšieho muža sveta. Podľa denníka The Daily Mail by ho mal prevziať od Mexičana Manuela Uribeho. Ten sa zapísal do Guinnessovej knihy rekordov v roku 2006, kedy vážil neuveriteľných 560 kilogramov. Ešte v roku 2009 vážil 416 kilogramov, podľa dostupných informácií však od tej doby veľmi výrazne schudol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu