Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO to natrelo ľudstvu: Za 10 minút ukázalo 100 rokov hrozivých dejín!

Na niektoré udalosti nemá byť ľudstvo prečo hrdé
Na niektoré udalosti nemá byť ľudstvo prečo hrdé (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Skvelý spôsob, ako si precvičiť históriu, našiel tvorivý užívateľ servera Youtube. Vložil naň zaujímavé video, ktoré prostredníctvom autentických záberov mapuje 100 rokov našich najväčších úspechov, ale aj tragédií a hrozných činov. Stačí mu na to iba desať minút.

Kompilácia záberov ponúka 100 rokov (1911-2011) diania vo svete stlačených do krátkeho 10-minútového klipu. Začína sa záberom Roalda Amundsena, ktorý dosiahol južný pól v roku 1911 a pokračuje potopením Titanicu v roku 1912.

Nasledujú udalosti ako prvá svetová vojna, výstavba Empire State Buildingu v roku 1931, Hitlerovo vymenovanie za ríšskeho kancelára v roku 1933, druhá svetová vojna, Pearl Harbor a zhodenie atómovej bomby na japonské mestá v roku 1945.

Ukazuje zábery z vojny vo Vietname, zvolenie pápeža Jána Pavla II. v roku 1978, pád Berlínského múru, jadrovú tragédiu v Černobyle, útok na newyorské dvojičky aj minuloročné ničivé cunami v Japonsku.

Hoci sa do desiatich minút nedá vtesnať naozaj všetko a niektoré míľniky ľudstva chýbajú, dá sa vo videu nájsť kus našich dejín od významných politických či športových podujatí až po objavy v oblasti kozmických technológií.

100 rokov

 

Tip: Pozrite si dnes večer nejaký super film v telke. Program nájdete na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu