Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slepá Evička po prvýkrát uvidela svoju mamu, rozžiarili sa jej oči!

Harriet drží v náručí svoju dcérku Zobraziť galériu (2)
Harriet drží v náručí svoju dcérku (Zdroj: thisisscunthorpe.co.uk)

BIRMINGHAM - Britské štvormesačné dievčatko sa kvôli vzácnej vrodenej vade narodilo slepé. Po úspešnej transplantácii rohovky ale dostalo ten najkrajší darček pod stromček. Prvýkrát uvidelo svojich rodičov.

Eva Joycová sa stala vôbec najmladšou pacientkou, ktorá v Británii túto náročnú operáciu podstúpila. Dieťa už narodenia trpelo Petersovou anomáliou a kvôli zakaleným rohovkám vôbec nič nevidelo.

Rodičia Harriet a Matthew sa báli, že dcérka ostane slepá. "Keď sa Eva narodila, všimli sme si, že s jej očami nie je niečo v poriadku. Následné vyšetrenie preukázalo, že je slepá. Boli sme zničení," popísala mladá mamička svoje pocity.

Spočiatku to vyzeralo, že Eva nikdy neuvidí, potom sa ale naskytla možnosť transplantácie. Chirurgovia jej pred približne tromi mesiacmi na detskej klinike v Birminghame transplantovali pravú rohovku a o pár týždňov neskôr ľavú.

Na Vianoce Evu pustili domov. "Keď sme rozsvietili stromček, oči sa jej rozžiarili. Bol to úžasný pocit. Máme obrovské šťastie, že sa niekto rozhodol za iste veľmi smutných okolností darovať orgány, aby pomohol ľuďom, ako je naša malá dcéra. Sme za to nesmierne vďační," dodala Harriet.

Slepá Evička po prvýkrát
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thisisscunthorpe.co.uk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu