Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Facebook žaluje Marka Zuckerberga: Zneužíval služby sociálnej siete!

Rotem Guez alias izraelský Mark Zuckerberg
Rotem Guez alias izraelský Mark Zuckerberg (Zdroj: virtualjerusalem.com)

BRATISLAVA - Zakladateľ Facebooku určite ani netušil, do akých problémov ho môže dostať jeho meno. Izrealčan Roten Guez (32), ktorý predával pochybné plusy a lajky na sociálnych sieťach, sa 7. decembra nechal na matrike prepísať na Marka Zuckeberga a čaká, čo z toho celého vznikne.

Pravému Markovi Zuckerbergovi sa nepáči, že Guez porušuje podmienky služby Google+ a Facebook a snaží sa pokútne si privyrobiť. Izraelčan najlacnejší balík 500 "lajkov" ponúka za 50 dolárov, 20-tisíc "lajkov" vyjde záujemcu na 1 300 dolárov.

Guezovi však už asi dlhotrvajúci spor liezol na nervy, a tak sa ho rozhodol vyriešiť naozaj netradične. Jedného dňa navštívil matriku a zmenil si meno. Teraz sa volá Mark Zuckerberg a čaká, ako Facebook zareaguje. Či sa bude aj naďalej doťahovať s niekým, kto sa volá ako jeho zakladateľ. Právny zástupca Facebooku v minulosti Guzeovi zaslal niekoľko sťažností.

Na celom prípade je ale najzaujímavejšie skryté video z matriky, kde Guez žiada o nové meno. Hoci celá kauza pripomína kanadský žartík, podstatné je to, že Guez musel matrikárku dlho presviedčať argumentami, že ten americký Zuckerberg predsa nie je Boh ani Izraelčan a toto meno je predsa úplne bežné. Nakoniec dostal to, o čo žiadal. Nový občiansky preukaz aj pas.

Mladý muž sa rozhodol zjavne provokovať aj po tomto úspechu, na Facebooku si založil profil pod názvom I'm Mark Zuckerberg.

Video z matriky

Izraelčan Mark Zuckerberg

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu