Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Modelky provokovali rodičov, kľačiace a s nohami široko od seba

Modelka bola príliš sexy a z autobusu ju museli odstrániť
Modelka bola príliš sexy a z autobusu ju museli odstrániť (Zdroj: myfashionlife.com)

LONDÝN - Krásne polonahé modelky prekvapivo nerozprúdili krv anglickým mužom, ale rodičom. Vyzývavé reklamy na spodnú bielizeň značky Marks and Spencer, ktoré sú vylepené na bokoch autobusov, sú vraj nevhodné pre ich deti.

Úrad zaoberajúci sa reklamnými štandardmi (ASA) už zakázal jednu z niekoľkých odvážnych reklamných fotografií. Na snímke je zobrazené dievča sa sieťovanými pančuchami kľačiace s nohami široko od seba na posteli. Úrad dal za pravdu rodičom a vydal stanovisko, že fotka je "jasne sexuálna" a jej použitie bolo "sociálne nezodpovedné". "Myslíme si, že žena kľačiaca na posteli zobrazená na fotografii je jasne provokatívny počin," dodal pracovník ASA.

Reklama má podľa neho zjavne sexuálnu povahu, nevhodnú pre vonkajšie použitie práve z dôvodu, že by ju mohli ľahko vidieť deti. "Záver je taký, že sme reklamu vyhodnotili ako spoločensky nezodpovednú."

Podobné reklamy sú ale v európskych krajinách bežné. Je možné, že Angličania si len nechceli pokaziť povesť konzervatívnej krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu