Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Facebook v ohrození: Už zajtra ho vraj zničia hackeri!

Nastane zajtra koniec Facebooku?
Nastane zajtra koniec Facebooku?

BRATISLAVA - Pred pár mesiacmi sa na internete objavili správy o tom, že najpopulárnejšia sociálna sieť Facebook má byť zničená. Teraz, len jedeň deň pred jej údajným koncom, užívatelia netrpezlivo očakávajú, či sa hrozba naplní.

Skupina hackerov, ktorí vystupujú pod prezývkou "Anonymous" tvrdí, že svoje vyhrážky dotiahne do konca. Počítačoví piráti chcú zničiť internetového giganta, na ktorom je zaregistrovaných približne 800 miliónov užívateľov, na protest proti sociálnym sieťam ako takým. Nepozdáva sa im totiž myšlienka, že sa na nich ukladajú údaje, často veľmi intímneho charakteru, ktoré môže hocikto hocikedy zneužiť.

Predstavitelia Facebooku berú tieto vyhrážky vážne a vraj chystajú protiútok. Podľa hackerov však "nemajú šancu a neexistuje nič, čím by ich zastavili". "Americká vláda spolupracuje s Facebookom už dva roky a zbiera informácie o každom, kto je na ňom zaregistrovaný. Chce mať nad všetkými kontrolu, my to ale nedopustíme. Facebook zomrie 5. novembra 2011," stoja si za svojím piráti, ktorí dokonca tvrdia, že zakladateľ sociálnej siete pracuje pre CIA.

Odborníci sa domnievajú, že hrozbu netreba brať vážne a záležitosť považujú len za akýsi nevydarený žart.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu