Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odmietla chemoterapiu, aby donosila dieťa, po pôrode zomrela!

Stacie drží v náručí svoju dcérku, vedľa stojí jej brat Ray a sestra Elizabeth Zobraziť galériu (4)
Stacie drží v náručí svoju dcérku, vedľa stojí jej brat Ray a sestra Elizabeth

OKLAHOMA CITY - Stacie Crimmovú čakalo najťažšie rozhodnutie v živote. Trpela rakovinou krku a jej jedinou šancou na uzdravenie bola chemoterapia. Keby ju podstúpila, s najväčšou pravdepodobnosťou by však prišla o dieťa, ktoré nosila pod srdcom. Jeho život nakoniec uprednostila pred svojím vlastným.

Američanka bola v čase, keď jej lekári oznámili krutú diagnózu, slobodná. Navyše len krátko predtým zistila, že je tehotná. Podstúpiť náročnú liečbu by však ohrozilo život jej nenarodeného dieťaťa. Rozhodla sa preto, že radšej vystaví riziku samú seba.

Dcérka Dottie Mae prišla na svet v auguste cisárskym rezom po tom, ako Stacie vo svojom dome skolabovala. Bábätko sa narodilo niekoľko mesiacov pred termínom a vážilo len necelý kilogram, podarilo sa ho však zachrániť. Štyridsaťjedenročnú prvorodičku premiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti a hoci sa jej stav spočiatku zlepšoval, po troch týždňoch, 11. septembra, nakoniec zomrela. Dieťatko si ešte pred smrťou stihla pochovať v náručí.

"Dottie jej jemne položili na hruď. Všade bolo také ticho, bol to nezabudnuteľný okamih," spomína Stacin brat Ray. Spolu s manželkou Jennifer, s ktorou vychováva ďalšie štyri deti, ich súd určil za opatrovníkov svojej netere.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu