Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Učiteľka zjedla žiakovi narodeninový darček, škola štrajkuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Nečakané vyústenie mala hodina matematiky na Základnej škole Čadkova v bratislavskej Petržalke . Po tom, čo učiteľka zhabala žiakovi darček od spolužiakov – bonboniéru, rozhodli sa ostatné deti bojkotovať vyučovanie. K štrajku za lavicami sa už pripojili aj ostatné triedy.

Začalo sa to celkom nevinne. Peter Michalec, žiak piateho ročníka Základnej školy Čadkova v bratislavskej Petržalke, si na hodine matematiky otvoril bonboniéru a začal si na nej so spolužiakom z lavice pochutnávať. Vzniknutú situáciu vyhodnotila vyučujúca učiteľka ako vyrušovanie a bonboniéru Michalcovi zabavila. To vyvolalo roztržku, ktorej rozmery nepredvídala azda ani jedna zo zúčastnených strán.

„Dostal som tú bonboniéru od spolužiakov na narodeniny a chcel som sa s nimi len podeliť,“ komentoval situáciu Michalec. „Potom prišla ona (učiteľka – pozn. red.), začala sa so mnou o bonboniéru naťahovať. A pritom som ju chcel ponúknuť tiež.“

„Vyvolala som ho a stále neodpovedal. Mal ústa plné čokoládových bonbónov. Musela som mu tú bonboniéru zhabať,“ povedala učiteľka, ktorá v súvislosti s kauzou nechcela byť menovaná. Vrcholom všetkého však bolo, keď podľa očitých svedkov zhabanú bonboniéru Tatiana pred celou triedou sama zjedla. „K tomu sa nebudem vyjadrovať,“ povedala nášmu reportérovi učiteľka.

Na protest proti zhabaniu a zjedeniu darčeka začali Michalcovi spolužiaci bojkotovať vyučovanie a všetci symbolicky nahrali svoje fotografie do nekonečného bannera bonboniéry Tatiana.

„Takýto prístup učiteľov sme už nemohli tolerovať,“ tvrdia deti svorne. Netrvalo dlho a pridali sa k nim žiaci ďalších tried. Požadujú verejné ospravedlnenie v školskej aule a zakúpenie novej bonboniéry Tatiana. Situáciu budeme naďalej sledovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu