Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dcéru nazvali Like, podľa tlačidla na Facebooku!

Malá Like Adlerová má už priateľov na Facebooku
Malá Like Adlerová má už priateľov na Facebooku

BRATISLAVA - Izraelský pár, ktorému sa nedávno narodila dcérka, ju pomenovali Like (v preklade Páči sa mi). Rodičia sa inšpirovali sociálnou sieťou Facebook a jej obľúbeným tlačidlom, informovali tamojšie médiá.

 

Tlačidlo "Like" umožňuje používateľom Facebooku označiť statusy, obrázky či internetové odkazy, ktoré sa im páčia. Lior Adler a jeho manželka Vardit uviedli, že hľadali meno, ktoré by bolo "moderné a inovatívne".

Podľa otca dievčatka bola originálnosť mena tým najdôležitejším faktorom pri jeho výbere. Pre istotu ale ešte predtým skontroloval, či náhodou v Izraeli nežije nikto s takýmto menom. "Podľa nášho názoru je toto meno moderným ekvivalentom mena Ahava (v preklade Láska)," povedal hrdý otec podľa denníka Maariv. "Je to jednoducho spôsob, ako hovorím mojej fantastickej dcére, 'Láska'," dodal.

Ako uviedol denník Haaretz, najpopulárnejšími menami pre dievčatá v Izraeli sú v súčasnosti Noa, Maya a Tamar. Like však nebude jediným členom svojej rodiny s neobvyklým menom. Jej rodičia totiž radi varia a jednu zo svojich dcér pomenovali Pie (v preklade Koláč) a druhú Dvaš (v preklade z hebrejčiny Med), uvádza Maariv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu