Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Havária jej vymazala spomienky, aj city k mužovi!

K manželovi nič necíti, dcérku stále miluje.
K manželovi nič necíti, dcérku stále miluje.

LONDÝN/BRATISLAVA - Vanessa Payneová (27) si pomyslela, že mala šťastie, keď prežila desivú autonehodu. Bol to však iba začiatok jej utrpenia. Zničujúca strata pamäte spôsobila, že zabudla aj na svoju lásku k zbožňovanému manželovi Alanovi (47), s ktorým má malú dcérku.

Žena sa vracala z práce, keď s autom dostala na vode šmyk a stratila kontrolu. So svojím vozidlom urobila šesť kotrmelcov, ale ako zázrakom sa jej podarilo bez pomoci vyliezť z vraku a vrátiť sa pešo späť na cestu. Okoloidúci, ktorí si mysleli, že sa stratila, ju odviezli domov bez toho, aby tušili, čo sa vlastne stalo.

Na prahu ju už čakal Alan, ktorého síce spoznala, ale neviazalo ju k nemu žiadne citové puto. Na chodbe uvidela porozhadzované hračky a nevedela prečo, netušila, že má malú dcérku. Keď sa manžel dozvedel, čo sa prihodilo, zavolal sanitku, ktorá ju vzala do nemocnice. Tam sa dozvedela, že dostala poriadny úder do hlavy.

Po návrate domov jej začal muž klásť otázky, aby zistil rozsah poškodenia pamäte. Niektoré veci zapadli späť na miesto. Pri pohľade na rodinné fotografie si spomenula na dcérku, aj na lásku k nej.

Na druhej strane stratila všetky romantické city k svojmu manželovi. Nechcela s ním spať viac v jednej posteli, či držať sa za ruky. V zúfalstve sa Alan pokúsil oživiť jej spomienky návštevou miest významných pre ich vzťah. Ale nefungovali ani spoločné prechádzky na bicykli či pozeranie obľúbených filmov.

"Je to strašidelný pocit, že niečo sa stalo vo vašom živote, ale nemôžete si na to spomenúť. Nezáleží na tom, na koľko fotografií sa pozriete, koľko ľudí vám o tom hovorí. Nech robíte čokoľvek, aby sa vám osviežila pamäť, jednoducho to nejde. Je to neskutočné," uviedla žena, ktorá so svojím problémom nikdy nezašla k lekárovi.

Napriek snahe sa na súžití s Alanom ani po dvoch rokoch nič nezlepšilo. Vanessa zmenila zamestnanie a zahľadela sa do nového muža, s ktorým si naprv písala SMS-ky a neskôr sa s ním začala po práci stretávať. Manželovi podľa nej nechcela ublížiť a tak mu nič nepovedala, myslel si, že chodí von s priateľmi. Nakoniec sa rozhodla, že ho opustí.

S Rogerom (41) žijú v spoločnej domácnosti už päť mesiacov a Vanessa sa cíti konečne šťastná. "Je mi ľúto, ak som mu ublížila, ale nie je to moja vina. Roger a ja dúfame, že sa presťahujeme a začane nový život od nuly, pri mori," hovorí žena o svojich plánoch.

"Keď mi Vanessa povedala, že je koniec, zdrvilo ma to. Vyskúšal som všetko, čo bolo v mojich silách, aby si spomenula. Bolo to ťažké, pretože ja som si ju pamätal, aj našu lásku, ktoré sme mali, ale ona si na ňu nedokázala spomenúť," dodal sklamaný Alan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu