Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

O pár dní začína Autosalón vo veľkolepom šate

Autosalón vo veľkolepom šate
Autosalón vo veľkolepom šate

Štartuje najočakávanejšia motoristická udalosť roka, bratislavský Autosalón. Počas šiestich dní svojho trvania prinesie pohľad na stovky nablýskaných nových automobilov, 69 výstavných premiér, zaujímavé koncepty a atmosféru dynamických sprievodných šou.

Tento rok sa na ploche 40 000 m² predstaví 147 vystavovateľov z Českej republiky, Nemecka, Poľska, Rakúska a Slovenska. Návštevníci sa môžu tešiť na 38 automobilových značiek, pričom viac ako polovicu z nich zastupujú importéri. V tomto roku sa súbežne so salónom automobilov bude konať po prvýkrát výstava exkluzívnych tovarov a služieb, Exclusive Salon.

PRIHLÁSENÉ ZNAČKY:
Artega, Audi, Bentley, Cadillac, Citroen, Corvette, Dacia, Ferrari, Ford, Gumpert, Honda, Hyundai, Chevrolet, Jaguar, Kaipan, Kia, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes, Opel, Peugeot, Piaggio, Porsche, Range Rover, Renault, Rolls Royce, Seat, Smart, Spyker, Subaru, Suzuki, Tiger sportcars, Volvo, VW, Wiesmann, ...

Jednotlivé automobilky prichádzajú na Autosalón s originálnymi expozíciami plnými premiér, ktoré verejnosť nedávno mala možnosť zhliadnuť na salóne automobilov v Ženeve. Okrem populárnych bežne dostupných modelov, sa tento rok v rámci výstavy Exclusive Salon upriami pozornosť aj na lahôdky od luxusných značiek Porsche, Bentley, Lamborghini, Ferrari, Lexus a Rolls Royce. Posledná menovaná automobilka si vybrala bratislavský autosalón ako jedinú výstavu v regióne Strednej a Východnej Európy okrem Moskvy, kde ukáže verejnosti svoje vzácne automobily. Prezentáciu Rolls Royce realizuje priamo jeho mníchovská centrála pre Strednú a Východnú Európu.

Návštevníci sa už tradične okrem automobilov môžu tešiť na rôzne doplnky, tuningové komponenty a autoservisnú techniku. Nebudú chýbať legendárne mustangy a sekcia karavanov.

SPRIEVODNÝ PROGRAM PRE ODBORNÚ A ŠIROKÚ VEREJNOSŤ
Autosalón bude bohatý aj na sprievodné programy. Pre širokú verejnosť sú pripravené crash testy, ktoré návštevníkom názorne ukážu dôsledky zrážky motorového vozidla s chodcom, cyklistom a motocyklistom. Cieľom podujatia je šíriť osvetu v oblasti dodržiavania bezpečnosti na cestách. Tí najmladší si svoje znalosti z cestnej premávky vyskúšajú na dopravnom ihrisku. Šoférske schopnosti a technické vylepšenia automobilov verejnosť vyskúša počas testovacích jázd. V rámci výstavy bude rozsiahla sekcia venovaná tuningu a v posledný deň výstavy sa uskutoční zraz a prehliadka upravených automobilov na voľnej ploche výstaviska, čím bude už tradične zahájená nová tuningová sezóna. Odbornú verejnosť zaujmú kuriérske testy úžitkových vozidiel a programy z oblasti autoservisu. Aj tento rok bude udelený titul Firemné auto roka. V expozíciách jednotlivých značiek atmosféru spríjemnia vystúpenia známych umelcov, či autogramiády popredných automobilových osobností. Samozrejmosťou motoristických podujatí je aj prítomnosť krásnych žien, z pomedzi ktorých sa aj v tomto roku bude voliť MISS AUTOSALÓN. Pre všetkých návštevníkov, je pripravených niekoľko možností ako vyhrať nový automobil. V spolupráci s rádiom Expres a Porsche Slovakia sa pripravuje zaujímavá hra, ktorej víťaz získa štýlové Audi A1. Zo zakúpených vstupeniek sa v posledný deň výstavy vyžrebuje šťastlivec, ktorý sa pol roka bude voziť na novom Subaru.

EXCLUSIVE SALON
Výstava exkluzívnych tovarov a služieb je nový originálny koncept, ktorého cieľom je sprostredkovať návštevníkom pohľad do sveta bohatých. Výstavná hala sa na niekoľko dní premení na romantické prímorské letovisko, v ktorom budú kotviť lode, parkovať fantastické modely áut, motocyklov ba dokonca aj lietadlo a vrtuľník. Nebudú chýbať tie správne doplnky pre jachtárov, pilotov, či milovníkov silných motorov. Návštevníci sa budú môcť poradiť v oblasti investovania s renomovanými finančnými poradcami alebo si vybrať relaxačný pobyt v jednom z luxusných hotelov. Hlavnými partnermi výstavy Exclusive Salon sú J&T BANKA a Best Hotel Properties.

Monika Céreová, riaditeľka J&T BANKY:
„Exclusive Salon je skutočne výnimočnou udalosťou. Spája nielen prestížne značky, zvučné mená, ale je o neopakovateľnej príležitosti zažiť prvý krát na Slovensku to, čo bolo doposiaľ možné vidieť iba v európskych metropolách, napríklad v Moskve, či vo Viedni. O to viac ma teší, že práve J&T BANKA stojí pri zrode tohto unikátneho projektu. Často nás označujú ako trendsetterov na poli privátneho bankovníctva, či netradičnej reklamnej komunikácii. Exclusive Salon je toho ďalším dôkazom.“

Branislav Babík, predseda predstavenstva Best Hotel Properties:
"Luxus a unikátnosť sú hlavným poznávacím znakom našich hotelov. Preto som rád, že ju môžeme odprezentovať aj na výstave Exclusive Salon. Naši návštevníci si budú môcť vychutnať kávu v pomyselnom apartmáne Kempinski Hotela River Park. Zariadili sme ho originálnym nábytkom z hotela. Ľudia vyhľadávajú naše hotely ako dovolenkové destinácie, kde zrelaxujú, verím, že rovnako príjemne dokážu zabudnúť na každodenný ruch aj tu v salóne."

VÝSTAVNÉ PREMIÉRY
AUDI: A6, A1
CITROËN: DS4, DS3 RACING, C4, concept car, C-Zero
FORD: Focus, C-MAX, Grand C-MAX, Mondeo, S-MAX, Galaxy
HONDA: Jazz Hybrid
HYUNDAI: i40, Veloster, Genesis Coupe, Genesis, Equus, i10
CHEVROLET: Aveo, Orlando, Captiva
KIA: Picanto, pro_cee ´d
LAND ROVER: FREELANDER 2 SPORT LE, DEFENDER LE
MAZDA: 5, 6
MERCEDES-BENZ : trieda C, trieda SLK, trieda CLS
OPEL: Corsa, Antara, Astra Sports Tourer
PEUGEOT: 508, 508 SW, 308, 308 SW, 308 CC, 3008 HY4, elektrický automobil iOn, koncept HR1
PORSCHE: Cayenne
RENAULT: Latitude, Laguna Grandtour, Twingo Miss Sixty, Mégane 5dv Advantage, Mégane Grandtour GT
ROLLS ROYCE: Ghost, Coupe
SEAT: Alhambra, Ibiza COPA, Leon COPA, Altea COPA, Altea XL COPA
SUBARU: Trezia, WRX STI Sedan, Impreza Diesel XV
SUZUKI: Kizashi, Swift
TIGER: Tiger R 10, Tiger Avon
VOLVO: OCEAN RACE XC 60, OCEAN RACE V 60
VW : Tiguan, Golf Cabriolet, EOS, Amarok

Miesto konania
INCHEBA EXPO BRATISLAVA

Rozmiestnenie značiek podľa hál
A1 Kaipan, Piaggio, Tiger sportscars
B0 Audi, Ford, VW
B1 Citroen, Jaguar, Kia, Land Rover, Mercedes, Range Rover, Smart, Volvo,
Bstr. Citroen, Seat
B2 Dacia, Hyundai, Opel, Peugeot, Renault, Suzuki
D Artega, Cadillac, Corvette, Chevrolet, Gumpert, Honda, Subaru, Mazda, Spyker, Wiesmann
D2 Bentley, Ferrari, Lamborghini, Lexus, Maserati, Porsche, Rolls Royce

Otváracie hodiny
12.4.2011 9,00 - 17,00 NOVINÁRSKY DEŇ (vstup na pozvánky)
13. – 16. 4. 2011 9,00 - 19,00 verejnosť
17.4.2011 9,00 - 18,00 verejnosť

Slávnostné otvorenie
12.4.2010 o 10:00, Expo club

Vstupné a parkovné
Vstupenka na novinársky deň 10€
Vstupenka počas ostatných dní 5€
Zľavnená vstupenka 3€
Parkovné 5€
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu