Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Niečo pre "labužníkov": Predávajú konzervy s kravským prdom!

Výrobok ponúkajúci kravskú vôňu sa údajne veľmi dobre predáva
Výrobok ponúkajúci kravskú vôňu sa údajne veľmi dobre predáva

MNÍCHOV - V Nemecku uviedli na trh "lahôdku" v podobe konzervy, ktorá obsahuje plyny vysaté z hovädzieho dobytka. Plechovky s kravskými prdmi idú údajne na dračku.

Podľa manažérov projektu Countryside air to go (čo sa dá voľne preložiť ako Predaj vidieckeho vzduchu) sú ich klientmi prevažne ľudia z vidieka, ktorí sa presťahovali do mesta a chcú si tak pripomenúť "vôňu" domova.

Jedna plechovka stojí 5 libier (7,20 eur) a dá sa zakúpiť na webstránke www.stallduft.de. O jej jedinečnosti sa potenciálnych kupujúcich snaží presvedčiť slogan "Otvor konzervu, strč do nej nos a zacíť autentickú arómu vidieka".

"Chceme urobiť tých, ktorým chýba ich rodná dedina, šťastnými," uviedla autorka návrhu Daniela Dorrerová. Spoločnosť v budúcnosti plánuje predaj ďalších podobne zameraných produktov ako konský či prasací zápach a dokonca aj "vôňu" hnoja.

Výrobky však podľa nedávneho výskumu zrejme neprispejú k zlepšeniu životného prostredia, pretože kravské prdy a grgy údajne čiastočne spôsobujú globálne otepľovanie. Podľa výsledkov štúdie jedna krava vyprodukuje za deň toľko škodlivého metánu, že by dokázal naplniť okolo štyristo fliaš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu