Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rušia stovky letov, cestujúci opäť nocovali na letiskách

Cestujúci strávili noc na letisku
Cestujúci strávili noc na letisku

LONDÝN/PARÍŽ/FRANKFURT NAD MOHANOM - Vzhľadom na pretrvávajúce problémy spôsobené hustým snežením tisíce cestujúcich strávili aj dnešnú noc uväznení v termináloch letísk po celej Európe.

Na londýnskom letisku Heathrow, ktoré je najväčšou svetovou križovatkou pre osobné lety, v nedeľu večer ešte viac vzrástli frustrácia a hnev po tom, čo sa dozvedeli o hrozbe ďalších zrušených letov v priebehu dnešného dňa.
      
Na parížskom letisku Charlesa de Gaulla zostávajú stále zatvorené dve zo štyroch dráh, desiatky letov boli zrušené. Podľa predstaviteľov letiska približne 3000 ľudí muselo stráviť noc v termináloch. Situácia by sa mala zmierniť v nasledujúcich hodinách.
      
Výrazné zlepšenie nenastalo v noci nadnes ani na zasneženom letisku vo Frankfurte nad Mohanom, najväčšom v Nemecku. Z 1325 plánovaných štartov a pristátí bolo 292 zrušených, oznámila spoločnosť Fraport, prevádzkovateľ letiska.
      
Približne 200-300 uviaznutých cestujúcich využilo v noci 1000 prinesených poľných postelí. Niektorí cestujúci nocovali na letisku už tretiu noc za sebou.
      
V nedeľu vládli vo Frankfurte chvíľami až chaotické pomery. Dočasne bol z dôvodu preplnenosti uzatvorený Terminál 1A. Do nedeľňajšieho večera sa neuskutočnilo 620 z 1340 letov.
      
Hovorkyňa najväčšej nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa už v nedeľu večer oznámila, že aj dnes platí osobitný letový plán vyhlásený v sobotu. "Dôvodom sú problémy na ďalších európskych letiskách, ale aj počasie vo Frankfurte," povedala.
      
Lufthansa však zrušila iba lety v Nemecku a Európe, diaľkových letov sa osobitný letový plán netýka. Cestujúcim hovorkyňa odporučila, aby sa informovali na internetovej stránke Lufthansy.
      
O niečo lepšia je situácia na letisku Düsseldorfe, kde do nedeľňajšieho večera zrušili 70 spojov.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu