Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Snehové víchrice spôsobili dopravný chaos v USA

Personál rozmrazuje zasnežené lietadlo Zobraziť galériu (2)
Personál rozmrazuje zasnežené lietadlo (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Silné snehové víchrice spôsobili v nedeľu dopravný chaos na stredozápade USA. Na letisku v Chicagu museli zrušiť vyše 1400 letov.

Nepriaznivé počasie si vyžiadalo najmenej dva ľudské životy v štáte Minnesota, kde v niektorých oblastiach napadlo takmer 60 centimetrov snehu. Pod ťarchou snehu sa zrútila nafukovacia teflónová strecha štadióna Metrodome v centre Minneapolisu, ktorý je domovským stánkom klubu amerického futbalu Minnesota Vikings.

Na chicagských letiskách O'Hare a Midway museli zrušiť viac ako 1450 letov a ostatné linky odlietali s minimálne 45-minútovým meškaním. Vo viacerých štátoch stredozápadu uzavreli dôležité cestné tepny pre zlú viditeľnosť, zjazdnosť a početné dopravné nehody. Guvernér štátu Wisconsin vyhlásil stav núdze a povolal do služby príslušníkov Národnej gardy.

Z Wisconsinu a z Illinoisu hlásili aj rozsiahle výpadky elektrického prúdu. Viac ako 600 cestujúcich a členov posádky uviazlo v noci na nedeľu na výletnej lodi na jazere v štáte Missouri. Plavidlo sa kvôli silnej víchrici nemohlo vrátiť do prístavu. Všetkých pasažierov sa v nedeľu ráno podarilo bezpečne evakuovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu