Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Silné sneženie paralyzuje leteckú dopravu v Európe

Letiská sú paralyzované návalmi snehu
Letiská sú paralyzované návalmi snehu (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Leteckú dopravu vo veľkej časti Európy ochromilo dnes husté sneženie. S problémami zápasí v nesmierne chladnom počasí i železničná a cestná doprava vo viacerých krajinách starého kontinentu.

Londýnske letisko Gatwick uzatvorilo letiskovú dráhu. Letecká spoločnosť British Airways zrušila všetky svoje lety z najväčšieho londýnskeho letiska Heathrow. Na letisku Gatwick sa do boja so snehovou nádielkou pustilo 47 snežných pluhov a 150 zamestnancov.

Letiská v Nemecku, vo Francúzsku, v Holandsku, Dánsku a Taliansku takisto hlásili meškania i rušenie letov. Letisko v talianskej Pise a letisko Benátky Treviso kvôli snehu tiež uzavreli. Stovky vodičov uviazlo v autách na britskej diaľnici M6 v severozápadnom Anglicku kvôli povodni. Polícia vodičom zabezpečovala jedlo a pitie. Vrstva nového snehu, ktorá v noci nadnes pokryla väčšinu územia Spojeného kráľovstva, ochromila krajinu počas jedného z najrušnejších víkendov, keď ľudia nakupujú vianočné darčeky a cestujú domov na sviatky.

Väčšinu územia západnej Británie, Severného Írska a severného Škótska zasiahli snehové búrky, aj doprava na juhu krajiny však bola ochromená v dôsledku "mimoriadnych" poveternostných podmienok, uviedol britský minister dopravy Philip Hammond. Arktické počasie ovplyvnilo i železničnú dopravu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu