Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Putin najnovšie propaguje aj trávne semienka

Obaly trávnych semienok s Putinovým portrétom
Obaly trávnych semienok s Putinovým portrétom

MOSKVA - Rozruch v Rusku vyvolali balíčky s trávnym semienkom, ktoré sa objavili v jednom hypermarkete na okraji Moskvy. Nejde o obsah, ale o obal, ktorý zdobí tvár premiéra Vladimira Putina so spokojným úsmevom.

Bývalý ruský prezident a agent tajnej služby KGB sa už preslávil aj ako džudista, milovník drsných dobrodružstiev a veľkých mačkovitých šeliem. Dokonca prejavil maliarsky talent, keď pred pár rokmi ním namaľovaný obrázok vydražili za rekordnú sumu. Ale až doteraz ho za experta na záhradkárčenie nikto nepovažoval.

Vzápätí po tom, čo sa snímky balíčkov s "Putinovou trávou" objavili aj na internete, objavili sa polemiky, či ide alebo nejde o hanebný podvrh, jednorazový žart či komerčné využitie ďalšieho premiérovho úspechu na poli športovej diplomacie. Putinovou zásluhou po zimnej olympiáde a pretekoch formuly 1 totiž Rusko získalo aj majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2018.

Putin však nie je v oblasti reklamy žiadny nováčik. Vodka "Putinka", hoci bez premiérovho vyobrazenia, stále patrí v Rusku k najobľúbenejším ľudovým značkám, zatiaľ čo na vodky pomenované po Putinových predchodcoch v Kremli si v Rusku nikto ani nespomenie.

Bývalý ruský prezident sa síce objavil v reklame i v zahraničí, ale na rozdiel od vlasti v úlohe zloducha, či už išlo o kampane organizácií Amnesty International a Reportéri bez hraníc, alebo o kŕmenie pre psov v Brazílii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu