Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Chlapčeka s dievčatkom zavraždili a obetovali bohyni

Bohyňa Kálí
Bohyňa Kálí

NAÍ DILLÍ - Polícia v stredoindickom štáte Čhattísgarh zatkla sedem ľudí, podozrivých z obetovania dvoch detí hinduistickej bohyni Kálí. Informovali o tom dnes tamojšie úrady.

Hlavnými podozrivými sú miestny šaman Išwari Jadav s manželkou. Okrem nich zadržali policajti aj päť ich nasledovníkov. Polícia našla v stredu pri prehliadke šamanovho domu mŕtve telá dvojročného chlapca a šesťročného dievčaťa.

Pitva ukázala, že chlapca zavraždili v utorok a dievča asi pred polrokom. Šaman a jeho manželka sa počas výsluchu priznali k vykonaniu ľudských obetí.

"Manželia sa priznali k obetiam, ktorých cieľom bolo uzmieriť si bohyňu Kálí a získať nadprirodzené schopnosti a bohatstvo," uviedol Amit Kumar, šéf polície v okrese v okrese Durg.

Polícia odhalila páchateľov na podnet otca, ktorý nahlásil zmiznutie svojho dvojročného syna. Svedkovia ho naposledy videli práve v šamanovom dome. Mŕtvola chlapca, ktorého rituálne zabili nožom, bola zakopaná pod sochou modly v bohoslužobnej miestnosti. Neskôr sa našli aj telesné pozostatky dievčaťa.

Ľudské obete sú v Indii už dlhé roky zakázané, viera v ich silu sa však udržiava v niektorých zaostalých vidieckych oblastiach. V chráme bohyne Kálí v západnom Bengálsku sa v apríli našlo bezhlavé telo robotníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu