Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Policajta obvinili z podvodu, vydierania a kupliarstva

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Policajná inšpekcia zadržala policajta zo Semilska, ktorý je podozrivý z podvodu, vydierania a kupliarstva. Trestné činy údajne páchal od roku 2008. Informoval o tom hovorca ministerstva vnútra Vladimír Řepka.

Inšpekcia policajta zadržala v rámci akcie Casino ešte s ďalším človekom, ktorý však nie je príslušníkom polície, uviedla hovorkyňa inšpekcie Martina Lídlová.

"Podozrivý policajt spolu s civilnou osobou od roku 2008 organizovali v Turnove osoby na vykonávanie prostitúcie za odplatu, pričom z takto získaných finančných prostriedkov si polovicu ponechávali pre vlastnú potrebu," spresnila hovorkyňa.

Podľa nej policajt v minulom roku navyše listom vydieral človeka kvôli nesplateným dlhom a od iného človeka vylákal peniaze, ktoré mu nevrátil. Adresát výhražného listu mal dôvodné obavy o svoje zdravie a život, uviedla hovorkyňa.

"Vedenie Krajského riaditeľstva Libereckého kraja bolo vyrozumené o porušení svojho podriadeného," povedala Lídlová. Na vyšetrovaní prípadu by malo dohliadať okresné štátne zastupiteľstvo v Hradci Králové, ktorému už bol podaný návrh na začatie trestného stíhania oboch podozrivých.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu