Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z letiska od septembra ukradli už 14 luxusných BMW

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Pravdepodobne organizovaná kriminálna skupina má na svedomí krádeže luxusných vozidiel typu BMW X5 a X6 na viedenskom letisku Schwechat. Od septembra tam totiž zaznamenali odcudzenie 14 takýchto automobilov v hodnote po 100 000 eur a dva ďalšie pokusy o ich krádež.

Po prvej sérii krádeže 11 automobilov sa na istý čas situácia upokojila, počas uplynulého víkendu však páchatelia odcudzili dva a pokúsili sa o krádež ďalších dvoch vozidiel tohto typu. Zatiaľ posledné BMW zmizlo z letiska v noci na dnes, informovala agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Šéf schwechatskej polície Leo Lauber tvrdí, že odcudzené vozidlá zrejme nie sú určené pre rakúsky trh. Dva z odcudzených automobilov sa podarilo nájsť v zahraničí. Polícia predpokladá, že vozidlá putujú po diaľnici smerom na východ do zahraničia, odkiaľ ich potom distribuujú ďalej.

Polícia, ktorá upozornila na vysokú profesionalitu a organizovanosť zločineckej skupiny, pristúpi k sprísneniu monitoringu na letisku, avšak priznáva, že len častejšie patroly na odhalenie páchateľov nepostačia. Bezpečnostné kamery na letisku doteraz neposkytli informácie, ktoré by policajtom umožnili postup po horúcej stope.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu