Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Starosta si dal vytetovať znak mesta, dostal infekciu

Jón Gnarr ukazuje svoje nové tetovanie Zobraziť galériu (2)
Jón Gnarr ukazuje svoje nové tetovanie

REYKJAVÍK - Výstredného starostu islandského hlavného mesta Reykjavík Jóna Gnarra museli hospitalizovať kvôli závažnej infekcii, ktorá sa mu do tela dostala následkom tetovania na ruke. Bývalý punkový hudobník a komediálny herec však nemá otravu krvi a do štvrtka by ho mali z nemocnice prepustiť. Agentúre AFP to povedal zdroj z Najlepšej strany, ktorú Gnarr z recesie založil koncom minulého roka.

"Jón Gnarr je obeťou závažnej infekcie spojenej s jeho tetovaním, ale nejde o otravu krvi," povedala AFP Heide Helgadóttirová z Najlepšej strany. Starosta by podľa nej mal nemocnicu opustiť "v stredu alebo vo štvrtok".

Gnarr bol prijatý na infekčnom oddelení reykjavíckej kliniky Landspítali cez víkend po návrate zo švédskeho Štokholmu. Samotná nemocnica k prípadu podrobnosti neoznámila.

Inkriminovaná "kerka" na starostovej paži predstavuje mestský znak Reykjavíku. Štyridsaťtriročný komunálny politík si ho nechal vytetovať pred niekoľkými týždňami.

Gnarr vlani založil politické zoskupenie Najlepšie strana. Hoci išlo skôr o recesiu, ktorá mala parodovať súčasnú islandskú politiku, strana v júni vyhrala komunálne voľby v metropole. Gnarr voličom sľúbil, že bude "predovšetkým zábavným starostom".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu