Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Po neúspešnej krádeži bankomatu ušli na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PAMA - Ďalší, tentoraz neúspešný pokus o krádež bankomatu sa stal v noci nadnes v obci Pama v spolkovej krajine Burgenland ležiacej neďaleko rakúsko-slovenských hraníc. Informovala o tom dnes agentúra APA.

Neznámi páchatelia sa podľa polície najprv pokúsili kovovou reťazou vytrhnúť bankomat zo steny vo vstupnej hale miestnej pobočky banky Raiffeisen. Keď sa im to nepodarilo, pred prichádzajúcou policajnou hliadkou ušli na Slovensko.

Ešte predtým - zrejme na zahladenie stôp - založili na mieste činu požiar. Na budove banky vznikli značné materiálne škody.

Bezohľadní zlodeji prišli k banke po polnoci. Keď spustili alarm, začali pred policajtmi unikať v osobnom aute najprv po ceste B50 na Kittsee, potom prešli po diaľnici A6 na Slovensko. Rakúski policajti ich však na území Slovenska stratili z dohľadu.

O neúspešnú krádež sa zrejme pokúsila banda, ktorá 3. septembra ukradla bankomat zo supermarketu v obci Neusiedl am See a na priľahlom parkovisku z neho vytrhla kazetu s peniazmi.

S krádežami bankomatov na východe Rakúska sa tento rok akoby roztrhlo vrece. Od začiatku roka polícia zaznamenala 13 takýchto prípadov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu