Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Z kalu vytiahli ďalšie telo, obetí je už sedem

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné Foto

BUDAPEŠŤ - Z bahna vytvoreného toxickým kalom z hlinikárne vytiahli maďarskí záchranári na severozápade krajiny ďalšiu obeť.

Počet obetí katastrofy na západe Maďarska, kde unikol jedovatý bahnistý odpad z odkaliska hlinikárne, tak v piatok stúpol na sedem. Informuje o tom tlačová agentúra AFP s odvolaním sa informácie od hovorcu Úradu ochrany proti katastrofám Tibora Dobsona. Telo siedmej obete sa podľa Dobsona našlo pri dedine Devecser neďaleko miesta, kde špeciálne záchranné jednotky našli krátko predtým aj šiestu obeť. Totožnosť oboch obetí zatiaľ nie je známa.

V piatok v nemocnici vo Veszpréme po troch dňoch podľahol zraneniam aj 81-ročný muž. Štyria ľudia - staršia žena, 35-ročný muž a dve malé deti - zomreli už predtým bezprostredne po úniku látky, ktorá zaplavila okolité obce a šíri sa ďalej. Ďalšie desiatky, až do 150, ľudí pri styku s červenkastou látkou, ktorá vyvoláva popáleniny, utrpeli zranenia. Viacerí z nich sú vo vážnom stave a počet obetí bude preto podľa maďarských médií zrejme ešte rásť. Traja ľudia sú stále nezvestní, pričom niektoré zdroje uvádzajú iný počet.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu