Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Nechceli ho, brutálne dosekal rodičov priateľky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRNO - Zavraždil rodičov svojej partnerky, vinu sa však snažil zvaliť na jej brata! Antonín Hajný si za tento čin s konečnou platnosťou odpyká výnimočný trest 24 rokov a štyri mesiace. Ústavný súd zamietol jeho sťažnosť, ktorá bola páchateľovou poslednou šancou.

Hajný vo februári 2008 usmrtil na severe Čiech rodičov svojej partnerky. Na manželov zaútočil pravdepodobne mačetou, údery smeroval prevažne na hlavy obetí.

Otec jeho priateľky zomrel na mieste, jeho žena o život márne bojovala takmer mesiac. Vražednú zbraň policajti nenašli. Hajný v osudný deň napadol aj brata svojej partnerky, ktorý utrpel niekoľko zranení.

"Trestného činu som sa nedopustil. Som dobrý a slušne vychovaný človek," bránil sa muž vlani na odvolacom súde. Podľa znalcov z odboru psychológie a psychiatrie ide o nevyzretú osobnosť so sklonmi k agresivite. Čin spáchal v podmienke.

Hajný si údajne pichal pervitín, fajčil marihuanu a drogy vraj aj predával. Ako vyplýva z dôkazov, brala ich aj jeho priateľka. Rodičia jej vyčítali, že s mužom chodí. Nechceli, aby sa s ním stýkala.

Hajný na súde za vraha označil brata dievčaťa - syna zabitého páru. Vraždu vraj zosnoval so svojou sestrou, na neho pripravili pascu a vlákali ho domu až vo chvíli, keď rodičia boli už mŕtvi.

Krajský súd pôvodne muža poslal na 25 rokov do väzenia. Vrchný súd v Prahe mu trest mierne znížil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu