Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slovenka žaluje médiá, zamenili ju za prostitútku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Niekoľko rakúskych médií má trápny problém. Ukázalo sa totiž, že sa pomýlili v identite 22-ročnej slovenskej prostitútky, ktorú zavraždili minulý týždeň vo Viedni.

Údaje o dievčati, identifikovanej políciou len ako Lucia R. z viedenskej štvrti Rudolfsheim-Fünfhaus, si médiá, vrátane jej fotografie, našli na sieti Facebook a zverejnili ich. Teraz sa zistilo, že ide o inú, rovnomennú mladú ženu. Slovenka z Facebooku sa totiž vrátila z dovolenky a s úžasom sa dozvedela, že je prostitútka a naviac mŕtva. Poškodená chce dotyčné médiá žalovať, napísala dnes agentúra APA.

"Všetky médiá, ktoré fotografiu zverejnili, už boli informované," povedala agentúre Birgit Kramlová z advokátskej kancelárie Wolffa Theis, ktorá poškodenú zastupuje.

Právna situácia je podľa Kramlovej celkom jednoznačná. Zákony a právne predpisy v takom prípade hovoria o povinnosti nepravdivú poškodzujúcu informáciu "odstrániť, zverejniť opravu a odškodniť", uviedla. "Poškodená bude požadovať priechod práva vo všetkých týchto bodoch," zdôraznila.

V prípade mladej prostitútky, ktorú v piatok našli vo jej byte mŕtvu, už v noci na pondelok zadržali 41-ročného Srba. Podľa polície ide o známeho jedného zo zákazníkov obete, zatiaľ ale nie je isté, či je páchateľom.

Obeť mala na tele niekoľko bodných a rezných rán, smrteľnou sa jej stalo bodnutie do srdca. Po čine bol v byte na niekoľkých miestach založený oheň, ten sa ale nerozhorel a iba tlel. Obeť našli dvaja známi, ktorí ju prišli navštíviť, tých však polícia z podozrenia vylúčila.

Zavraždená žena bola u viedenských úradov riadne hlásená ako prostitútka a smela túto činnosť vykonávať v danom obvode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu