Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Taliansky jackpot presahuje 120 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

RÍM - Taliansko ovládla milionárska horúčka. V populárnej lotérii SuperEnalotto sa totiž hrá o astronomický jackpot 123 miliónov eur. O tom, či padne, sa rozhodne v utorok. Aktuálny jackpot je tretí najvyšší v histórii talianskej lotérie, napísala agentúra ANSA.

Jackpot sa nazbieral potom, čo sa v posledných 85 týždňoch nepodarilo žiadnemu z tipujúcich vyhrať prvú cenu. To podľa odborníkov nie je nijako jednoduché, pretože v systéme SuperEnalotto, kde sa žrebuje šesť čísel z 90, je pravdepodobnosť výhry asi jedna ku 622 miliónom. Napriek tomu vysoký jackpot priťahuje mimoriadny záujem tipujúcich, uviedla ANSA.

Vlani v auguste bol jackpot SuperEnalotta ešte tučnejší. Bolo v ňom 147 miliónov eur, ktoré si nakoniec odniesol šťastný výherca z toskánskej obce Bagnone.

V Španielsku boli vlani v tradičnej vianočnej lotérii El Gordo (tlsťoch) rozdelené 2,3 miliardy eur v rôznych úrovniach výhier, výhercov ale boli tisíce. Losy prvého poradia brali po troch miliónoch eur. Počiatky tejto lotérie siahajú už k roku 1763 a v súčasnosti patrí žrebovanie El Gorda k vianočným sviatkom v Španielsku rovnako ako v iných krajinách vianočný stromček.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu