Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Opitý mladík sedel v koľajisku, amputovalo mu nohu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIZOVICE/ CHOMUTOV - Vo Vizoviciach v noci na dnešok vlak vážne zranil 20-ročného muža. Mladík bol zrejme silno opitý a podľa svedkov sedel v koľajisku. Vlak prichádzajúci od Zlína ho pripravil o nohu. Podobná nehoda sa pred polnocou stala aj v Chomutove, kde vlak ťažko zranil ženu, ktorá išla koľajiskom.

Informovali o tom hovorca krajských hasičov Ivo Mitáček, policajná hovorkyňa Jana Bartíková a Jan Kučera z Železničnej inšpekcie.

Nešťastie vo Vizoviciach sa stalo krátko pred 02:00 v noci asi pol kilometra od železničného prejazdu. Zdravotníci, ktorí na miesto dorazili ako prvý, zraneného muža vymanili z koľajiska a po prvom ošetrení ho prepravili do nemocnice v Zlíne.

"Podľa doterajších informácií malo ísť o návštevníka vizovického Trnkobrania, ktorý sa v noci vracal domov do Zádveřice," uviedla Bartíková. Podľa polície je možné, že mladík súpravu prepočul kvôli hlasnej hudbe z technoparty. Svedkovia potvrdili, že bol opitý. "Avšak to s určitosťou zistíme až z lekárskej správy," dodala hovorkyňa. Doprava na trati bola na necelé dve hodiny prerušená.

Necelých desať minút pred polnocou z piatka na dnešok vlak zrazil a ťažko zranil aj 25-ročnú ženu v Chomutove, ktorá išla koľajniskom. Kvôli nehode bola na trati prerušená prevádzka a obnovená bola až krátko po 02:00.

Železničná inšpekcia dnes v tejto súvislosti upozornila, že chôdza po trati je veľmi nebezpečná, a preto ju zakazuje zákon.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu