Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Padol rýchlostný rekord na diaľnici: 290 km/h!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

ŽENEVA - Rýchlosťou 290 kilometrov za hodinu sa rútil švédsky motorista za volantom mercedesu po švajčiarskej diaľnici. Podľa miestnej polície ide pravdepodobne o rýchlostný rekord, ktorý však môže vodičovi vyniesť aj rekordnú pokutu presahujúcu milión švajčiarskych frankov (720 tisíc eur), napísala agentúra AFP.

"Nemáme presné záznamy, ale toto vyzerá ako švajčiarsky rekord," povedal Thomas Rohrbach z federálneho úradu ciest. Vodič (37) išiel v vo vozidle značky Mercedes-Benz SLS AMG, ktorého maximálna rýchlosť je 317 kilometrov za hodinu. V úseku diaľnice medzi Berne a Lausanne, kde je maximálna povolená rýchlosť 120 km/h, praskol za bieleho dňa do všetkých koní pod kapotou svojho auta, ale mal tú smolu, že ho zachytil policajný radar.

Kým čaká na súd, policajti mu zabavili vodičské oprávnenie aj automobil. A trest, ktorý mu hrozí, môže byť veľmi tvrdý - pri prekročení rýchlosti o 25 km/h vypočítava Švajčiarsko pokuty podľa príjmu vodiča až do výšky viac ako jedného milióna frankov plus tresty väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu