Štvrtok6. jún 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Za surovú vraždu na firemnom večierku 14 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Znalci označili mladíka za sado-masochistického devianta. Za surovú vraždu spolupracovníčky poslal v štvrtok pražský súd Vojtecha Nemétha (21) na 14 rokov väzenia. Mladík má podľa verdiktu absolvovať aj sexuologickú liečbu.

V odôvodnení rozsudku sudkyňa pripomenula, že "čin spáchal obzvlášť surovým spôsobom - ženu dusil, kopal do hlavy." Podľa spisu mladú ženu ubil a uškrtil. K činu sa mladík priznal a obhajoval sa tým, že vyrastal v zlej rodine a mal aj zlé detstvo. Zároveň dodal, že svojho činu ľutuje.

K surovej vražde došlo minulý december v českých Kralupech nad Vltavou. Podľa výpovede odsúdeného ho žena pod vplyvom alkoholu na firemnom večierku vyzvala, aby išli spolu von. Sama si vraj stiahla nohavice aj spodnú bielizeň a súčasne sa hanlivo vyjadrovala o jeho priateľke. Mladíka to údajne rozčúlilo, udrel ju, bil ju a škrtil do tej doby, kým javila známky života. Ubitej žene potom vzal podľa spisu kľúče aj mobilný telefón, z ktorého poslal volajúcim niekoľko textových správ, aby o ňu nemali strach. Po čine išiel domov. Z telefónu, ktorý žene vzal, ešte volal na erotické linky!

Polícia Nemétha zadržala druhý deň popoludní. K činu sa priznal. Navyše ho usvedčil kamerový záznam z diskotéky, kde sa večierok konal. Niektorí z prítomných vypovedali, že ho videli spolu s poškodenou odchádzať.

Súd neuveril jeho obhajobe, že poškodená sa urážlivo vyjadrila o mladíkovej priateľke. Tá totiž vypovedala, že sa s poškodenou vôbec nepoznala. Nemali spolu ani nič spoločné - známe, záujmy alebo prácu.

Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor si ponechal lehotu na odvolanie, obžalovaný sa svojho práva vzdal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu