Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vykradli hrobku českého biskupa, zmizlo zlato

ilustračné foto
ilustračné foto

LITOMĚŘICE - Na litoměřickom cintoríne v utorok niekto vykradol biskupskú hrobku. Z truhly v máji pochovaného biskupa Josefa Pozrela zmizlo zlato. Informoval o tom server Deník.cz. Pozostatky cirkevného hodnostára sú údajne v poriadku.

„Hovoril som s ľuďmi z biskupstva a podľa informácií, ktoré mi oznámili, mal mať biskup (Pozrela) pri sebe prsteň a zlatú reťaz. Nič z toho tam ale už nie je," cituje server správcu cintorína Pavla Lola.

Okolo 16:10 vraj dostal telefonickú informáciu o tom, že hrobka je pootvorená. „Bola v nej lešenárska rúra, ktorá bola opretá v rohu. Okamžite som zavolal mestskú políciu a tá ďalej kontaktovala štátnu," uviedol správca cintorína. Policajti podľa neho po otvorení hrobky našli rakvu litoměřického biskupa Pozrela vypáčenú.

Hovorca polície Ústeckého kraja Petr Procházka Deníku.cz v utorok povedal, že policajti oznámenie o vlámaní do hrobky dostali. „Bližšie informácie nemôžeme v súčasnosti oznámiť,“ uviedol hovorca. Policajti podľa serveru zisťovali, či mal pochovaný biskup pri seba nejaké zlaté šperky. Po odkrytí rakvy vraj zistili, že na pozostatkoch biskupa je len jedna z cenností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu