Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vlak na železničnom priecestí zabil vodiča

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - Na železničnom priecestí sa dnes pred pol desiatou dopoludnia zrazil osobný vlak s automobilom. Vodič automobilu na mieste zomrel, jeho spolujazdkyňa bola prevezená s ľahším zranením do nemocnice. Informovali o tom informovali Jan Kučera z koľajovej inšpekcie a hovorkca jihlavskej záchrannej služby Miroslav Havlík.

Železničný prejazd bol chránený len výstražnými krížmi a vodič na neho zrejme vošiel, bez toho aby sa predtým rozhliadol. "Príčiny nehody sa ešte len vyšetrujú. Ale dá sa povedať, že išlo o chybu vodiča automobilu, ktorý si neskontroloval situáciu na železnici," povedal Kučera.

Vodič (59) na na mieste zomrel. "Zranenia boli vážne, k nehode síce ihneď dorazil vrtuľník aj sanitka, ale lekári už nedokázali mužovi zachrániť život," uviedol hovorca jihlavskej záchrannej služby Miroslav Havlík.

Podľa informácií z koľajovej inšpekcie prejazd nevyhovuje českej technickej norme, pretože na ňom nie je dostatočne vidieť na železnicu. Vodič vlaku však vraj vypovedal, že vodič automobilu nezastavil pred priecestím u značky stôp. Po odstránení následkov nehody bola krátko po poludní prevádzka na trati obnovená.

Železničná inšpekcia v tomto roku zaznamenala nárast podobných havárií. "Počet nehôd na železničných priecestiach sa proti minulým rokom výrazne zvýšil," uviedol Kučera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu