Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po meste aj D1, v kradnutom aute unikal až 200 km/h

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Pražskí policajti v stredu večer po meste a potom aj po diaľnici D1 v smere na Brno prenasledovali vodiča (23), ktorý im v kradnutom aute unikal miestami až dvestokilometrovou rýchlosťou.

Na desiatom kilometri diaľnice nezvládol riadenie a narazil do betónového ohradenia čerpacej stanice. Aj potom chcel ešte utiecť. Policajti ho ale pod hrozbou použitia strelnej zbrane zadržali. Informovala o tom hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčova.

Mladíka podľa nej polícia podozrieva z trestného činu neoprávneného užívania cudzej veci. "Hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky," uviedla. Dodala, že auto značky Audi, po ktorom polícia už od polovice apríla pátra ako po odcudzenom, policajti zaznamenali v stredu po 18:00 vo Švehlovej ulici. "Okamžite sa ho pokúsili za použitia výstražného a zvukového znamenia zastaviť. Vodič po tom, čo si všimol hliadku, začal ihneď zrýchľovať. Na opakovanú výzvu policajtov nereagoval a pokračoval po ulici Spořilovská až na diaľnicu D1 smer Brno. Jazdil veľmi bezohľadne, rýchlosťou od 170 až 200 kilometrov za hodinu a ohrozoval všetkých účastníkov cestnej premávky, "opísala hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu