Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Mladí vlamači unikali, autom namierili na policajta

Ukradnutý tovar naložili do auta Zobraziť galériu (3)
Ukradnutý tovar naložili do auta

ŽILINA/BRATISLAVA – Policajti prekvapili mladíkov, ktorí sa vlámali do predajného stánku, priamo pri čine. Dali sa na útek a nereagovali dokonca ani na hrozbu použitia strelnej zbrane. Ako uviedla polícia, vlamači unikali na tmavom Audi.

„Vodič vozidla na výzvy nereagoval, naopak prudko vyštartoval a s vozidlom smeroval na zasahujúceho policajta, ktorý uskočil a v snahe zastaviť unikajúce vozidlo, po predchádzajúcich niekoľkonásobných márnych výzvach, vystrelil zo strelnej zbrane. Strela zasiahla zadné sklo na vozidle, ktoré veľkou rýchlosťou unikalo z miesta,“ uviedla polícia vo svojej správe.

Do pátrania sa zapojili aj ďalšie hliadky, ktoré po chvíli našli auto odstavené v tmavej uličke bez evidenčných čísiel. Pri vozidle bol jeho majiteľ (23), ktorý sa spoločne so svojim komplicom (19) vlámal do predajných stánkov, o ďalšie krádeže sa pokúsili aj v Kysuckom Novom Meste.

Podľa polície jeden z mužov na stánkoch poškodil prívod elektrickej energie, odstránil visacie zámky a vnikol dnu. Tam odcudzil cigarety, CD nosiče, žuvačky, DVD filmy, písacie perá, batérie, nealkoholické nápoje a iný tovar. Druhý z dvojice čakal v aute, do ktorého ukradnuté veci nakladali. Časť vecí našli v mieste bydliska jedného z obvinených. Svojím konaním spôsobili majiteľom stánkov predbežnú škodu za viac ako 900 eur.

Obaja mladíci sú z okresu Žilina, teraz čelia obvineniu z krádeže a poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva. Hrozí im väzenie až na dva roky. Staršieho z dvojice ako vodiča obvinili aj z útoku na verejného činiteľa, za ktorý mu v prípade odsúdenia hrozí až osem rokov. Informoval o tom Radko Moravčík zo žilinského policajného riaditeľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu