Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Policajné autá havarovali, naháňali údajného dílera

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA/HLUČÍN – Ako v akčnom filme vyzeralo prenasledovanie údajného drogového dílera. Policajti ho naháňali takmer hodinu, na auto päťkrát vystrelili na záver dve policajné autá havarovali. U zadržaného muža potom našli niekoľko gramov pervitínu.

"Presné množstvo musia určiť odborníci. Navyše ešte zisťujeme, či išlo skutočne o dílera, alebo drogy boli pre potrebu zadržaného vodiča. Ešte ani nie je jasné, či bol muž pod vplyvom drog alebo alkoholu," povedal hovorca moravskosliezskej polície Stanislav Sobol.

Hliadka chcela biele auto zastaviť už v Ostrave okolo 13:30. Policajtom bolo totiž známe, vodičovi sa už raz podarilo kontrole ujsť. Ani teraz nezastavil. Pátranie trvalo takmer hodinu. Potom v lese medzi Hošťálkovicami a Hlučínom padlo päť výstrelov.

"Tri boli varovné. Dva smerovali na prenasledované auto. Jeden z nich zasiahol karosériu, ale funkčnosť auta nijako neobmedzil. Výstrel neohrozil ani vodiča," uviedol Sobol. O niekoľko kilometrov ďalej potom v Hlučíne policajti nestihli reagovať na manéver vodiča a služobným autom do neho narazili.

Tým sa naháňačka skončila. Zadržaný sa potom päsťami pokúsil napadnúť dvoch policajtov. Ich kolegovia ho však spacifikovali. Už pri prenasledovaní havarovalo iné policajné auto. Vodič nešikovne nabral obrubník, prerazil pneumatiku a poškodil disk auta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu